Bilimi temel alarak; güvenilir, sistematik ve fark yaratacak projeleri hayata geçirmek.
Karel Ar-Ge Merkezi olarak önümüzdeki 5 yıl içinde sektördeki en iyi 5 Ar-Ge Merkezi arasına girmek.
Tasarlanan modellerin üretilebilir olması ve müşteri memnuniyeti en üst seviyeye çıkarmak amacıyla;
Karel olarak, 2016 yılında Sanayi Bakanlığı onaylı Ar-Ge merkezimizi kurarak demir-çelik sektöründe yenilikçi ve verimli çözümler geliştirme yolunda önemli bir adım attık. Merkezimizde, maliyet azaltma, süreç iyileştirme ve yeni ürün geliştirme projeleri üzerine çalışmaktayız. Devlet destekli projelerimizin yanı sıra, TÜBİTAK ve uluslararası fonlarla desteklenen projeler yürütüyor, sektöre katkı sağlayacak ileri düzey çalışmalara imza atıyoruz.
Ar-Ge çalışmalarımızın başarısı, 2022 ve 2023 yıllarında aldığımız sıralamalara da yansımaktadır. Türkiye’deki demir-çelik sektörü Ar-Ge merkezleri arasında 8. sırada yer almakla gurur duyuyoruz. Genel sıralamada ise 472. sıradan 413. sıraya yükselerek sektörümüzün gelişimine katkıda bulunmaya devam ediyoruz.
Ar-Ge merkezimizde yürüttüğümüz çalışmalar, verimlilik artışı sağlarken, kaliteyi en üst düzeye çıkararak müşteri memnuniyetini artırma hedefimize katkı sağlamaktadır. Karel, sektördeki yenilikçi vizyonuyla Türkiye’nin lider Ar-Ge merkezlerinden biri olma yolunda ilerlemektedir.
Günümüzün hızla değişen rekabet ortamında daha ileriye gidebilmek adına yenilik ve yenilikçi sözlerinin temeline dayandırılması sonucunda, şirketimizin ürünlerini ve üretim yöntemlerini sürekli olarak yenileme ve yenilenmesi gerekmektedir. Ar–Ge demek sadece yeni buluş anlamı taşımamaktadır. Bununla beraber çalışılan alanda sıkıntıları giderme ve çözüm bulma konusunda dahil edilmesi gerektiği unutulmamalıdır. Ar – Ge sürekliliği olan bir çalışma şeklidir. Bu nedenle, ortaya atılan fikirlerin firmaya rekabet gücü kazandıracak şekilde yeni çözümler üretilmesine ihtiyaç vardır. Teknolojik olarak yeni bir sürecin veya ürün geliştirilmesinin yanı sıra, mevcut ürün iyileştirmelerin yapılarak pazara sunulması sonrasında gerçekleştirilmiş olur. Ar–Ge bir icat değildir. İcatların sonuçlarından yararlanabilir, ancak asıl önemli olan ekonomik getirisi olan, henüz yapılmamış, bilinmeyen bir şeyleri yapmaktır. Bu nedenle de her fikrin farklı bakış açılarından bakarak geliştirilmesidir.