SICAK DALDIRMA GALVANİZ TEL

SICAK DALDIRMA GALVANİZ TEL

Galvanizli Tel, sıcak daldırma ile yapılan bir tel türüdür. Galvanizli Teller; üretilen çelik telin sıvı çinkoya daldırılmasıyla elde edilir. Bu galvanizleme işlemi, çeliğin yüzeyini koruma altına almaktadır. Çinko tabakası; çelik telin korozyona, kırılmaya veya hasara karşı korunmasından sorumludur. Genel olarak tel çit ürünlerimizi üretirken sıcak daldırma Galvanizli Tel ürünlerini kullanmaktayız.

Galvanizli Tel’in özellikleri nelerdir?

Galvanizli Tel, güçlü, yüksek kaliteli ve dayanıklı tel üretmek için yaygın olarak kullanılır. Çelik tel benzeri malzemelerin dış yüzeyleri sıvı çinkoya daldırılarak korozyona karşı önlem alınmaktadır. Çelik telin çinkoya batırılmaması, galvanizleme işleminin kullanılmaması telin zaman içerisinde aşınmasına ve korozyona karşı dayanıklılığını yitirmesine sebep olmaktadır. Telin daha uzun ömürlü olması ve kullanım kolaylığı sağlaması açısından sıcak daldırma Galvanizli Tel kullanılması son derece önemli bir kriterdir. 

Sıcak daldırma Galvanizli Tel genel anlamda çelik telin çinko ile kaplanarak daha dayanıklı bir hale getirilmesi anlamına gelmektedir. Bu işlem sonucunda çelik tel ürününün kullanım ömrü daha uzun olmakta ve çelik tel dış etmenlerden korunmaktadır. Galvanizli Tel ürünleri, paslanmaz ve hasar görmez bu yüzden uzun süre kullanma imkanı sağlamaktadır.

Bahçe duvarını çiti için kullanılan telin Galvanizli olması iklim şartlarından korunmak için çok önemlidir. Teller galvanizleme sonucunda yağmur, rüzgar, kar ve diğer sert hava koşullarından korunur. Çelik telin yüzeyinde kullanılan çinko sıvısının kalitesi ne kadar yüksek ise bu malzemelerin kullanım ömrü de o kadar uzun olmaktadır. Kullandığımız sıvı çinkonun kapasitesi ve kalitesi oldukça yüksek olması ile birlikte sıcak daldırma Galvanizli Tel oranı da yüksektir bu yüzden galvanizlenmesi yapılan ürünlerin kullanım ömrü de uzun olmaktadır.

Teknik Özellikler

Birim

Açıklama

Ürün Standartları

 

TS EN 10244, BS 443, DIN 1548, ASTM A 475

ham madde Standartları

 

SAE 1006, SAE 1008, SAE 1010, SAE 1020 vb.

Tel Çapı

mm

0,80 – 8,00

Kaplama Miktarı

gr/m2

30 – 300

Kaplama Türü

 

Sıcak Daldırma Galvanizleme

Çekme Mukavemeti

N/mm2

400 – 1.000

Kangal Ağırlığı

kg

50 – 1.500

Kangal İç Çapı

mm

350, 450, 550

Kangal Dış Çapı

mm

650, 750, 850, 1.100

Ambalajlama

 

Rozet Sarım Kangal (4 yerinden çelik çemberle bağlı ve 4 adet kaldırma halkası ilaveli)

Kullanım Alanı

 

Helezon Örgülü Çit Telleri, Altıgen Örgülü Çit Telleri, Gabion Telleri, Kümes Telleri, PVC Kaplı Teller, Dikenli Teller, Boy Kesilmiş Galvanizli Teller, Elek Telleri, Askı ve Asma Tavan Telleri, Punta Kaynaklı Panel, vb.